martes, 20 de diciembre de 2016

Com millorar la meva tasca professional amb un PLE?



Els Entorns Personals d'Aprenentatge ens ajuden a prendre el control i la gestió del nostre propi aprenentatge. Per tant, per millorar la nostra tasca professional podrem:
- Donar suport al col·lectiu amb el qual treballem  per què puguin fixar els seus propis objectius d'aprenentatge.
- Gràcies a això podran gestionar el seu propi aprenentatge.
- També podran gestionar els seus continguts i processos.
- A més com a futurs educadors socials podrem crear i mantenir una xarxa de contactes amb els quals compartir aprenentatges. Això s'anomena Xarxa Personal d'Aprenentatge (PLN). Per exemple crear una plataforma per lluitar pels drets dels immigrants i que els educadors socials interessats puguin adherir-se al grup i així compartir aprenentatges els uns dels altres i estar en contacte.

Resultado de imagen de participacio

Myhistro

Mitjançant aquesta aplicació he pogut crear linies del temps multimèdia interactives. En la meva història els dos events que he realitzat són: La nit, la festa i els adolescents com a mesura de prevenció en el districte de Les Corts, i Controles? com a forma alternativa de donar suport municipal a les polítiques socials en la prevenció de les drogodependències.


domingo, 18 de diciembre de 2016

Usos, Possibilitats i Límits en la sèrie Black Mirror



- Usos:
. Utilització de les tecnologies en tots els electrodomèstics d'una llar.
. Informatització de les parets de l'habitació que ens indiquen quan anar a treballar.

- Possibilitats:
. Accessibilitat a les tecnologies
. Estalviem temps per l'accés a qualssevol recurs sense sortir de casa

- Límits:
. Manca d'autenticitat i realitat en la vida dels protagonistes
. Sense diners no pots optar a viure de manera diferent
. L'estalvi de temps en activitats quotidianes, no és correspon amb la satisfacció d'altres necessitats.



miércoles, 16 de noviembre de 2016

Sensibilitzar a la població en el consum de drogues

Resultado de imagen de sensibilitzar drogues xerradesEducació formal: En quant a l’educació formal, per sensibilitzar als joves sobre la drogoadicció faria una xerrada en la qual una persona que treballes en una institució o centre per combatre les drogues amb persones drogodependents vingues a l’aula. Aleshores en aquesta xerrada ens exposès els riscos als quals estem exposats si les consumim, els factors que desencadena en el nostre organisme i les conseqüències, des de experiències reals. 

Educació informal: En quant a l’educació informal, podríem treballar el tema del blog amb l’experiència d’una companya. Una companya m ’explica que un familiar seu va patir la drogodependència de cocaína durant molts anys i va ser una responsabilitat per tota la seva família, ja que implica a tots aquest fet. 

Resultado de imagen de educacio formal droguesEducació no formal: A un esplai aquest dissabte treballarem aquest tema amb una dinàmica en la qual adoptarem diferents rols en aquest aspecte. Uns seran els amics que començen a sortir de festa i prendre cristal, uns altres els que s’ influencien per ells, uns altres els amics que no ho volen fer, un altre la persona que passa la droga, i un altre un treballador d’un centre de desintoxicació. Amb aquesta dinàmica podrem entendre els diferents punts de vista de tots els elements ja que anirem canviant els rols dels personatges i posar-nos en la pell de l’altre.


viernes, 4 de noviembre de 2016

Recursos Educatius Oberts: deliberacions d'una comunitat internacional


Quan parlem de Recursos Educatius Oberts es fa referència a la lliure difusió de recursos educatius, accesibles gràcies a les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquests recursos poden ser consultats, utilitzats i adaptats per una comunitat d'usuaris sense ànim de lucre. El que volen realment els participants és desenvolupar un recurs educatiu que estigui a l'abast de tothom. Les organitzacions interessades en dur a terme aquest projecte (193 estats membres de la UNESCO) tenen com a objectiu augmentar la connectivitat a Internet, eliminant en la mesura del que sigui possible la bretxa digital potenciant ordinadors de baix cost i telèfons mòvils millorats, i expandir el cos del contingut obert en format digital, així disminuint l'exclusió de persones amb menys recursos.
 Internet és la via per arribar a més gent i més aviat que cap altre mitjà fins ara. Recursos educatius oberts: per a anar endavant Deliberacions d'una comunitat internacional.
Resultado de imagen de recursos educatius oberts OER

Resultado de imagen de Contingut obert per a l'educació recursos educatius oberts

miércoles, 19 de octubre de 2016

Solucions creatives per fer front a les drogues

- Tenir el menor temps lliure possible. apuntant-nos ha activitats diverses com: tallers de pintura, fer l'esport que més ens agradi, llegir, anar al cinema, viatjar...

domingo, 16 de octubre de 2016

MA REALITÉ: SENSIBILITAT I REALISME SOBRE LES DROGUES ENTRE ELS JOVES-





- Fins a quin punt hem de provar les drogues? Tothom té límits per parar?
- Penses que la societat està realment informada del que consumeix?
- Hem de tenir criteri suficient per saber dir no, però influencien més les opinions de les companyies o la teva pròpia consciència?

En xarxa

Jaume Funes és ex professor d’una facultat on feia classes, que un dia porta tot un recull de llibres sobre les drogues perquè els joves tinguin una pinzellada d’informació sobre aquest tema. Ell pensa que per ajudar a les persones amb problemes amb les drogues no hem de generalitzar aquest problema, si no canviar la perspectiva de com enfocar-ho. No hem de representar una autoritat prohibint que les persones no consumeixin aquestes substàncies, si no que a través de l’educació hem de donar les eines necessàries perquè tothom que vulgui consumir sàpiga que esta fent, que és el que consumeix i quines conseqüències per la seva salut provocaran. Per tant, no es un “no et droguis” si no un “ tu decideixes el que faràs”. Gràcies a Internet, en moltes pàgines webs i portals, podem veure testimonis de persones que eren addictes a les drogues, que va suposar en la seva vida aquesta addició i com es troben actualment. Sempre serà millor la opinió d’una persona que l’ha viscut en la seva pròpia carn que la d’una persona que només informa sobre el tema.

miércoles, 28 de septiembre de 2016

Les drogues no espanten als consumidors joves. Enquesta feta a 750 persones entre 18 i 25 anys.


EL PERIÓDICO, MADRID

Un de cada tres joves consumidors de drogues pensa que el seu ús no el perjudica ni li comporta cap tipus de problema. Només el 28% dels joves asseguren que les drogues els han causat problemes de diners i el 19,7% vinculen el consum a conflictes familiars.
Aquestes dades pertanyen a la investigació Mateixes drogues, diferents riscos. Un assaig de tipologia de joves consumidors.
Arran de l'estudi els sociòlegs van establir tres perfils de consumidors de drogues:
1. Els «despreocupats», que representen el 29,5% , format per persones que no estudien ni treballen. Presenten un perfil de consum regular

2. Els «experimentadors», que representen el 32%. Aquest perfil fa un ús molt variat dels estupefaents, però amb menys freqüència i quantitat que el grup anterior i està representat per estudiants universitaris.

3. els «previnguts», que representen el 38,4% i fan un ús habitual de l'alcohol i el cànnabis i són els que  un rebuig més gran al risc.

Resultado de imagen de droguesResultado de imagen de drogues i joves

TV3 - La gent normal - Drogues, es controlen